Michal Hašek

Dokončené Nečasovy obraty…

24. 09. 2010 10:57:00
Čtenáři blogu si možná vzpomenou, jak jsem 15. dubna tohoto roku reagoval na slova tehdy čerstvého šéfa občanských demokratů Petra Nečase. Pravil v Lidových novinách, že je ochoten „diskutovat“ o poplatcích ve zdravotnictví. Samozřejmě, až po volbách. Patrně se tehdy pod tlakem klesajících preferencí tou větou pokoušel naznačit, že poplatky ve zdravotnictví doznají změn, a že jejich dopady budou, no, řekněme, jemnější.

Tehdy jsem si dovolil zapochybovat a předpovědět jak bude diskuze podle Petra Nečase vypadat. Nespletl jsem se. Návrh na změnu zákona o poplatcích prolétl sněmovnou jako blesk a silou „stoosmnáctky“ byl poslán do stoupy.

Pokud tedy Petr Nečas mínil svou nabídkou na povolební diskuzi o poplatcích skutečnost, že budou zvyšovány, pak nebyl pochopen. Jak se dá žonglovat se slovy! Máme se ještě hodně co učit. Ne, díky, takové finty se učit nechci, a sám pro sebe si slibuji, že si dám velký pozor. Na pravdu, na to, co říkám. Ale i na to, co neříkám. Vždyť třeba pánové z TOP 09 toho neřekli...

A pánové z trojkoalice? Nechť se do politického suterénu plného marketingu a polopravd plíží sami. Na to doprovodný marš plný ostrých slov z našich úst nepotřebují. Voliči a občané jim zahrají sami. A pak přijde čas pro pravdivou sociální demokracii.

Autor: Michal Hašek | karma: 19.31 | přečteno: 1664 ×
Poslední články autora