Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Já čekám…

Vládu prý jen kritizujeme, jiná téma nemáme, vzkázala ODS v reakci na spuštění naší předvolební kampaně. Její členové si údajně začínají zvykat, že ČSSD sází pouze na negaci a strašení lidí. "Vnímám to tak, že sociální demokraté jsou stále stejní destruktoři, že nemají žádná vlastní témata, a jediné, co umí, je vymezit se na tom, co dělá druhý," reagoval mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt.

Je to pravda? Především vlastní témata máme, přesněji - témata mají všichni stejná. Zdravotnictví, sociální věci, radar, uznání či neuznání Kosova, podpora živnostníků a tak dále a tak dále. Zabýváme se všichni tím stejným. Snad jen z jiného pohledu. ČSSD z pohledu deseti milionů, ODS z pohledu několika stovek tisíc.

Tvrdit, že ČSSD nemá vlastní témata je však absurdní nesmysl. Pan Cikrt a ODS si pletou slova, chtějí mluvit o řešení. ČSSD má samozřejmě svoje řešení. Některá říkáme průběžně, některá sdělíme později, až to bude vyhovovat nám a nikoliv teď, když by to chtěla ODS. Ať se koalice plácá ve svých nejistotách a sporech, nám se jejich neschopnost přijít s celkovým řešením vlastních starších chyb vlastně docela líbí.

Sociální demokracie je opoziční strana a dělá to, co je náplní práce opozice - upozorňuje na ty kroky koalice, které podle našeho názoru dělá špatně, mizerně, prachmizerně... Definujeme naše vidění politiky ODS a souputnických stran. Říkáme, jaký je z ní výsledek a kam dále ODS hodlá směřovat.

Otázkou této kampaně přece není, jestli je negativní nebo pozitivní, ale jestli je pravdivá. Na to ať si poctivě odpoví každý, kdo nám vyčítá negaci.

Říkáme, že daně klesly jenom těm nejbohatším, ostatní platí stejně nebo více. Možná mají malou úsporu na dani z příjmu, ale je dražší zboží, platí daně u doktora nazvané regulační poplatky a tak dále. Spočítali jsme to na 42 miliardy korun za rok - toto číslo nikdo nezpochybnil.

ODS, KDU-ČSL a Strana zelených snížili společně podporu rodinám s dětmi. Je to pravda nebo není? Ušetří tyto rodiny na dani z příjmu více, než zaplatí za doktory, na vyšší DPH, na nových spotřebních daních, kolik nedostanou na přídavcích na děti a kolik nedostanou na rodičovském příspěvku? Jde zde o výsledek - platí rodiny s dětmi tuto daňovou reformu nebo na ni vydělávají? My říkáme, že ji platí. Ať ODS předloží svoje data a dokáže opak! Jak vysvětlí koalice někomu, kdo je týden marodný, že tři dny nedostane ani korunu nemocenské a ještě v této době zaplatí za doktora, recept a tak dále...?

Tuto diskusi bych od koalice čekal a tuto diskusi bych rád vedl. Jestli  se zmůže jenom na to, že naše kampaň je negativní, to je hovor o ničem. Ale tato koalice daleko raději hovoří o ničem nežli o něčem - vyrábí sama tolik chyb a nesmyslů, že se ji do konkrétních hovorů pochopitelně nechce. ODS totiž slibovala, že její kroky budou mít pozitivní dopady na každého. Nuže: Sem s nimi. Já čekám. Jen doufám, že to nebude čekání na Godota...

Autor: Michal Hašek | úterý 15.4.2008 17:08 | karma článku: 17,46 | přečteno: 2843x
  • Další články autora

Michal Hašek

Statistika nuda je...

Letošní léto je opravdu horké. Kromě tropických teplot přineslo i vládni krizi a ostrý střet o podporu či nepodporu Rusnokovy vlády. Mé postoje a argumenty jsou všeobecně známy a někomu se hodně nelíbí. A tak v okamžiku, kdy některým mým kolegům dojdou korektní politické argumenty, začnou se v médiích opakovaně objevovat omšelá témata mé poslanecké docházky, kumulování funkcí, řádně přiznané osobní půjčky, a když už opravdu není kde brát, akademický titul JUDr.

29.7.2013 v 17:46 | Karma: 9,34 | Přečteno: 322x | Ostatní

Michal Hašek

Věci veřejné nechrání českého spotřebitele, ale obchodní řetězce

Praha, 17. února 2013 - Nové vedení Věci veřejných odstartovalo svou labutí píseň na české politické scéně útokem na „Zákon o významné tržní síle.“ Dle slov nově zvoleného předsedy VV Víta Bárty tento „socanský“ zákon brání neviditelné ruce trhu, aby snížila ceny potravin. Musím proto, jako autor tohoto zákona, říci, že podobný blábol jsem slyšel naposledy, když Věci veřejné slibovaly boj proti korupci.

17.2.2013 v 13:14 | Karma: 18,52 | Přečteno: 1014x | Diskuse| Politika

Michal Hašek

Nezábavné lži Petra Nečase

Všechna média v minulém týdnu převzala suchou informaci, že se Nečasova a Kalouskova vláda rozhodla v následujících dvou týdnech nezvyšovat daně. Člověku by se po těch letech neustálého šikanování a nejrůznějších změn skoro jásat. Šlo by však o velký omyl. Pominu fakt, že nejde o dva roky daňových prázdnin, protože letos už se daně směrem nahoru měnily a Nečasův kabinet naštěstí vydrží maximálně rok a kousek. Jak se ukázalo, pro podnikatele výše daní není problém na prvním místě. Vláda jim totiž ztěžuje podnikání na každém kroku.

13.2.2013 v 18:05 | Karma: 31,16 | Přečteno: 1456x | Politika

Michal Hašek

Posíláte seniory žebrat, pane premiére

Když se před časem ptali představitelé Věci veřejných ministra financí Kalouska na to, z čeho zaplatí církevní restituce, odpovídal tajemně a vyhýbavě. „Nelze to v tuto chvíli specifikovat“ a podobně. Nyní se již bohužel jasně ukázalo, kde vláda Petra Nečase hodlá nalézt zdroje pro financování nákladných a o několik desítek miliard korun předražených církevních restitucí. Bohužel pro české důchodce to má být ve zmražení starobních důchodů. Ministerstvo financí totiž, podle interního materiálu úřadu, který dnes zveřejnila média, plánuje zhruba dvěma milionům českých seniorů zastavit valorizaci důchodů.

20.2.2012 v 13:38 | Karma: 33,16 | Přečteno: 2806x | Diskuse| Ostatní

Michal Hašek

Halův seznam aneb vrtěti psem po česku

Jsou to téměř tři týdny, co v deníku Právo vyšla senzační informace „Policejní trezor skrývá politickou bombu“. Zpráva, která měla otřást celou politickou scénou. V pátek 20. ledna 2012 Právo na titulní straně mj. napsalo: „Podle zjištění deníku policie našla u zatčeného Michala Haly i „výplatní pásku“ se seznamem příjemců černých peněz, který si Hala pro svou potřebu vedl. Samotný dokument, který měl podle informací Práva Hala velmi pečlivě ukrytý, je nyní u policie přísně střežen a vyšetřovatel případu ho zamkl do trezoru.“

8.2.2012 v 10:27 | Karma: 10,86 | Přečteno: 1352x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1484x
Michal Hašek je hejtmanem Jihomoravského kraje a předsedou Asociace krajů ČR. Od roku 2002 do roku 2009 byl poslancem Parlamentu ČR a od roku 2006 předsedou poslaneckého klubu ČSSD. Mgr. Michal Hašek vystudoval právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Členem sociální demokracie se stal v roce 1998. V roce 2007 se ujal resortu zemědělství v rámci stínového kabinetu ČSSD.

Seznam rubrik