Michal Hašek

Statistika nuda je...

29. 07. 2013 17:46:00
Letošní léto je opravdu horké. Kromě tropických teplot přineslo i vládni krizi a ostrý střet o podporu či nepodporu Rusnokovy vlády. Mé postoje a argumenty jsou všeobecně známy a někomu se hodně nelíbí. A tak v okamžiku, kdy některým mým kolegům dojdou korektní politické argumenty, začnou se v médiích opakovaně objevovat omšelá témata mé poslanecké docházky, kumulování funkcí, řádně přiznané osobní půjčky, a když už opravdu není kde brát, akademický titul JUDr.

Aktuálně bylo některými médii bez řádného ověřeni, pouze převzetím rovněž neověřené zprávy ČTK, zvoleno notoricky známé téma mé účasti na hlasování sněmovny. Prý úplná katastrofa, hůře už jsou na tom jen věznění poslanci, či kolegyně po porodu.

Reálná aktuální data vycházející z údajů na webu sněmovny(www.psp.cz) jsou následující. Na schůzích sněmovny v měsících lednu - červnu r. 2013 jsem se z celkových 927 hlasování aktivně zúčastnil 377 hlasování (cca 41 %) a ve sněmovně jsem byl přítomen, ač jsem nehlasoval, na 154 hlasováních (cca 16 %).

Omluven,tedy nepřítomen, jsem byl na 43% hlasování. Nerozumím tedy, jakým způsobem dospělo sdružení KohoVolit.eu k číslům 23% (účast na všech hlasováních) a 16% (účast na důležitých hlasováních). Navíc pojem důležitá hlasování není nijak vysvětlen, čili jde o subjektivní názor autorů. Je obecně známo,že vedle funkce zákonodárce vykonávám také exekutivní funkci hejtmana Jihomoravského kraje a zájmy krajů bráním jako šéf Asociace krajů ČR.

Reálná data mé účasti na hlasování zcela odpovídají např. účasti a hlasování poslanců - členů vlády ČR. Poslanecký plat navíc formou daru poskytuji na charitativní účely, již jsem takto daroval pres 1 mil.Kč, 49. institucím,spolkům či jednotlivcům a budu v plnění tohoto svého osobního závazku i nadále pokračovat.

Nepochybuji o tom, že se jedná o účelovou hru se zcela zavádějícími informacemi,která mě má poškodit v očích lidí a oslabit v době politického střetu o podpore vládě. Jenže ohýbat statistiku je ošidné a tentokrát to moc nevyšlo. Mohu se pouze domnívat, které téma bude v příštích dnech další.

Autor: Michal Hašek | karma: 9.34 | přečteno: 322 ×
Poslední články autora