Skutečně, pane předsedo…?

Jakkoliv chápu opoziční roli politika, jakkoliv rozumím tomu, že všichni máme své nadřízené, na mediální aktivity předsedy jihomoravské ODS Jiřího Kadrnky koukám s úžasem. S úžasem a snad i pobavením.

Slovník, který používá rozhořčený Kadrnka na mou adresu, si nezadá se slovníkem prokurátora Urválka, známého z vedení politických procesů v padesátých letech. Jsem pletichář, intrikán a v konečném důsledku nejsem ani hmotný, neb jsem virtuální. Popírám tak patrně i zákony fyziky, optiky a bůh ví, čeho ještě.

Houfnice střílející tiskové zprávy s kadencí hodnou samopalu AK 47, to je Jiří Kadrnka těchto dní. Kde se vzalo ono procitnutí medvěda uprostřed zimy? Chci říci okurkové sezóny? Ano, zde je ten důvod. Je období, kdy i takové nesmysly otiskne tu a tam nějaké médium, zoufá-li si editor, že nemá nic jiného na stranu 5 na dva sloupky.

Nechci a nebudu radit Jiřímu Kadrnkovi, jak dělat opoziční práci, klidně budu číst tiskové zprávy o tom, jak dělám vše špatně, a to co, náhodou dělám dobře, jsem převzal po Kadrnkovi. Anebo kopíruji celou ODS. Ostatně ani partneři v nové koalici nejsou a nebudou uchránění před kázáním mravouka, etika a brouka Pytlíka jihomoravské ODS. Všem nám to nandá…

Jenže něco tomu chybí, chybí tomu myšlenka a vlastní nápad. Křičet zkrátka nestačí, i hromování a spravedlivé rozhořčení má mít myšlenku a cíl. Ten Kadrnkovi prostě chybí. Nepočítám-li ten, že pošle v pátek do Prahy report, jak plní zadání šéfů ODS a zdatně prohání Haška. Inu starého psa novým kouskům nenaučíš, a to pro šéfy PR z Jánského vršku platí a platit zřejmě dlouho bude. 

Jenže tím plkáním Moravskému Krumlovu a starostovi tohoto města (mimochodem členu ODS a sympatickému chlapíkovi) nepomůže a epopej pošupajdí do Prahy. Na silnice peníze na ministerstvu dopravy taky nevymodlí, poněvadž škrtat se bude a to plošně, padni doleva nebo doprava. Snad už nastane v dohledné době chvíle, kdy si pan Kadrnka povšimne faktu, že okopávání kotníků je občanům ukradené, a my, jeho političtí oponenti, budeme mít jen starosti, které nám on není schopen ani ochoten pomoci řešit. Ostatně, Jiří, kde je vaše předvolební heslo „Řešení místo strašení“? 

Autor: Michal Hašek | pátek 30.7.2010 11:59 | karma článku: 18,29 | přečteno: 1954x